Får man ha konferens med fler än 50 deltagare?

pexels-helena-lopes-705792

Tvärtemot vad många tror, så omfattas inte konferensanläggningar av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. En sluten konferens som anordnas av ett företag eller en organisation räknas inte som en allmän sammankomst och omfattas därför inte heller av förbudet. Förutsatt att ni vidtar åtgärder för att förhindra smittspridning är det alltså inga problem att genomföra höstens konferens!

VAD GÄLLER FÖR KONFERENSER UNDER COVID-19?

Under våren 2020 beslutades att allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare skulle förbjudas för att minska smittspridningen av covid-19. En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag och berör bland annat demonstrationer, konserter och andra evenemang som anordnas för allmänheten. Så länge ditt företag ordnar en sluten konferens som allmänheten inte har tillträde till så räknas mötet inte som allmänt och det är tillåtet att genomföra det.

New call-to-action
hÅll avstånd och tvätta händerna

Givetvis gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer även möten och konferenser. Som arrangör är det viktigt att skapa förutsättningar för att deltagarna ska kunna hålla avstånd till varandra, till exempel genom att möblera luftigt, undvika köbildning och genomföra aktiviteter som inte kräver fysisk närhet. Deltagarna ansvarar själva för att tvätta händerna och att stanna hemma vid sjukdomssymptom.

gör en riskbedömning

Det är upp till varje företag att själva göra en riskbedömning av evenemanget. Folkhälsomyndigheten har tagit fram ett verktyg som hjälper dig att avgöra om det är lämpligt att genomföra evenemanget, eller om det vore bättre att skjuta upp det. I verktyget finns också tips på hur du kan göra konferensen säkrare från smittspridning. Klicka här för att komma till Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg.

Läs mer om konferens

Spana in våra lokaler

 

Ämnen: Konferens, konferenspaket

Senaste inlägg