Fyra tips för ett lyckat hybridmöte

Business team having video conference in the conference room

Ett hybridmöte innebär att vissa är på plats, medan andra deltar via länk. Det låter enklare än det är, för visst har du också varit med om att tekniken inte fungerat som den ska eller att kaffebryggaren hemma är mer lockande än ett långrandigt möte? Här har vi samlat våra bästa tips för att skapa ett givande möte för alla deltagare.

1. Tänk på konkurrensen

Den traditionella mötesdynamiken förändras ofta i ett hybridmöte, eftersom både talare och åhörare befinner sig på olika platser med olika förutsättningar. Därmed konkurrerar det viktiga mötet plötsligt med allt från tv-soffan till tvättberget. Det går tyvärr inte att hantera mötet på samma sätt som ett livemöte. Men genom att förstå var alla befinner sig, både fysiskt och mentalt, kan vi hitta effektiva metoder för att involvera samtliga deltagare. Kanske genom gemensamma övningar i break out-rum eller genom att varva det livesända innehållet med förinspelade inslag? Och vet du vad? Vi hjälper dig att hitta en lösning som får alla deltagare att känna att de inte vill missa något.

2. Innehåll, innehåll, innehåll

Ett hybridmöte kräver noggrann planering. Du behöver tänka ut hur ni ska gå tillväga för att lyckas förmedla budskapet. Vad ska ni säga och hur ska ni säga det? Om du inte har planerat ett livesänt möte förut kan det kännas lite krångligt, men vi finns här och delar gärna med oss av vår kunskap. Tänk på att hela tiden ha mottagaren i åtanke när du sätter programmet. Varje del ska kännas intressant, informativ eller inspirerande. Blanda därför gärna olika sorters programpunkter, men håll dem korta!

New call-to-action
3. TEKNIKENs under — och fallgropar

Vi brukar ofta säga att ett streamat möte påminner mer om en tv-produktion än en vanlig konferens. Det är förstås en sanning med modifikation. Tekniken är viktig för att få mötet att lira, men det betyder inte att man måste ha massor av coola funktioner. Tänk realistiskt, det viktigaste är trots allt att det funkar. I samband med att du sätter programmet behöver du fundera över hur tekniken kan hjälpa dig att förmedla budskapet. Rådfråga sedan ett proffs för att hitta rätt lösningar för ditt möte.

4. Våga be om hjälp

Efter många år i branschen vet vi hur vanligt det är att känna sig stressad och orolig inför mötet. Kanske är förväntningarna lite för högt ställda eller så känner du dig ensam i projektet. Glöm då inte att vi finns här för att hjälpa dig! Vi tar gärna hand om allt från tekniken till programmet. Vårt mål är alltid att även du som anordnar mötet ska kunna luta dig tillbaka och njuta av stunden. Det är ju trots allt därför du är här! Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan göra ditt nästa möte till en riktig vinnare.

New call-to-action

Ämnen: Mindre möten

Senaste inlägg