Utmana dig själv med en digital fest!

digital-fest-blogg

Även om vi befinner oss mitt i en pandemi med tuffa restriktioner så vill vi såklart fortsätta att ha roligt tillsammans. Därför slår vi ett slag för den digitala festen! Tänk dig ett riktigt storslaget party med underhållning, tävlingar och god mat! Så länge du planerar innehållet noggrant och lyckas skapa interaktion mellan gästerna så kan det bli minst lika roligt som en vanlig fest.

PLANERA DIN DIGITALA FEST

Den digitala festen är ett relativt nytt påfund som speglar vår samtid. Precis som alla andra nymodigheter möts den ibland av skepsis och förutfattade meningar. För att övertyga dina gäster om att det blir ett party som de inte vill missa är det viktigt att definiera målet och syftet med festen. Det behöver inte vara svårare än att det finns något att fira, att ni vill bygga en starkare lagkänsla i organisationen eller att det är dags att ha lite roligt ihop. När du känner till ditt syfte och mål blir det enklare att planera programmet och säkerställa att alla programpunkter fyller en funktion.

New call-to-action

GLÖM INTE INTERAKTIONEN - VI HAR JU FEST TILLSAMMANS!

I det här skedet behöver du också fundera över vilken plattform ni ska använda er av. Fungerar lösningen som ni brukar använda er av eller behöver ni hitta en plattform som tar interaktionen till nya nivåer? Det är bra om det finns möjlighet för gästerna att chatta med varandra och skicka bilder under festen. Och om ni ska ha tävlingar kan det behövas en mentometerfunktion eller quizlösning.

Glöm inte att informera gästerna om vilka digitala lösningar som kommer att användas under festen, så att alla är förberedda när det är dags.

BLANDA LIVESÄNDNING MED FÖRINSPELAT MATERIAL

En av de stora fördelarna med att digitalisera festen är att du kan spela in videoklipp och annat på förhand! Festprogrammet blir mer dynamiskt när du varvar livesänt material med förinspelade inslag. Kanske är det en sketch, ett musikframträdande, en intervjuserie eller något annat internt som skulle uppskattas av gästerna.

UNDERHÅLLNING OCH ALLVAR

Den bästa festen är både rolig och en smula seriös. Genom att varva underhållning, som musik, trolleri eller humor, med tal och andra högtidligheter får evenemanget en professionell känsla. Och är det någon gång som det är viktigt med en programledare så är det faktiskt nu. Gästerna behöver en guide som vägleder dem igenom kvällen, introducerar nya inslag och höjer förväntningarna på kommande programpunkter. Välj gärna någon som har kameravana – allt ni gör ska ju gå igenom rutan!

New call-to-action

COOK-ALONG MED EN PROFESSIONELL KOCK

Mat och dryck är en viktig del av festen även när den genomförs digitalt. Om ni inte är så många så kanske ni kan hyra in en kock som gör en digital cook-along med gästerna, i stil med morgonprogrammen på tv? Varje gäst får en matkasse med ingredienser och tillagar sedan sin middag hemma i köket, under vägledning av kocken. Oavsett hur matlagningsintresserade gästerna är så kan det bli en rolig aktivitet, med ett varierande smakresultat.

VILL DU VETA MER OM DIGITAL FEST?

Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt! Fyll i dina kontaktuppgifter, så hjälper vi dig att hitta ett vinnande upplägg.

Ämnen: Digitala event

Senaste inlägg